Crypto´s gebruiken in het dagelijks leven

Crypto´s gebruiken in het dagelijks leven

De meeste crypto valuta worden gebruikt als investeringen. De valuta worden dan gekocht en verkocht via een tussenpersoon, een broker, zoals Bitvavo. Toch wordt het steeds gangbaarder digitale valuta, waarvan Bitcoin het bekendste voorbeeld is, te gebruiken voor doodgewone aankopen. Wat zijn de voordelen daarvan en waar worden ze geaccepteerd?

Voordelen van betalen met een digitale valuta

Er zijn heel wat voordelen aan het gebruik van een cryptocurrency als betaalmethode. De belangrijkste voordelen zijn de lage transactiekosten en de snelheid van de transacties. Daarnaast zorgt de gedecentraliseerde controle van de transacties voor een vertrouwen voor beide partijen, de koper en de verkoper. Het is daardoor ook veel minder fraudegevoelig.

De allereerste echte Bitcoin transactie

Het was op een frisse lentedag, 22 mei, in het jaar 2010. In het Amerikaanse Jacksonville, in Florida, kocht Laszlo Hanyecz twee pizza´s van Papa Johns. Hij betaalde voor de twee pizza´s 10.000 BTC, wat op die dag een waarde had van 80 dollar. Het was overigens meer een publiciteitsstunt, want het is nooit een geaccepteerd betaalmiddel geworden het bekende pizza keten.

Hier kan je je bitcoins uitgeven

Jouw bitcoins, die je bij Bitvavo kan kopen, zijn vooral makkelijk om voor online aankopen te gebruiken. Veel online shops accepteren de digitale valuta als betaalmiddel. Bekende voorbeeld is de reissite Expedia. Voor een ruimtereisje kan je bij Richard Branson´s Virgin Atlantic ook met de Bitcoin betalen.

Dichterbij huis kan je de bitcoin gebruiken om een lekkere Whopper te kopen. Dankzij een initiatief in Arnhem, om bitcoins onder de aandacht te krijgen, accepteert de plaatselijke Burger King deze digitale valuta. Meer winkeliers volgden het voorbeeld, en tegenwoordig zie je het symbooltje steeds vaker in de winkelstraat.

Plaats een reactie