Een hard fork geeft nieuwe cryptocurrency

Een hard fork geeft nieuwe cryptocurrency

Jouw cryptocurrency ervaring stopt niet na het aanschaffen van een van de digitale valuta. Er zijn namelijk veel verschillende zaken om in de gaten te houden en het is van belang dat je op de hoogte bent van alle gebeurtenissen in deze wereld. Een van de onderdelen die je in de gate moet houden is een hard fork. Dit gebeurt altijd met een meningsverschil tussen de gebruikers van een currency.

Het protocol heeft de regels vastgesteld

Als eerste is er de blockchain, die de transacties tussen de verschillende Bitvavo wallets mogelijk maakt. De blockchain is echter niet het enige dat de cryptowereld draaiende houdt. Het gehele protocol moet er namelijk ook aan toegevoegd worden. Dit zijn de regels waar iedere gebruiker en broker zich aan hoort te houden. Een van de dingen die is vastgelegd in dit protocol is hoe groot een blok op de blockchain mag zijn en om de hoeveel minuten er een nieuw blok bij mag komen.

Veranderingen toepassen door middel van forken

Een verandering in de regels kan alleen door te forken. Een hard fork is een aanpassing van de regels waarbij meer wordt toegestaan. Zo kan bijvoorbeeld een blokgrootte worden aangepast van 1MB naar 8MB. In dit geval moeten de regels worden versoepeld, zodat deze hard fork uitgevoerd kan worden. Hier is echter niet iedereen het mee eens, doordat het niet altijd verbeterpunten oplevert.

Afsplitsing geeft nieuwe digitale valuta

Als een grote groep het oude protocol wil behouden en de andere groep een nieuw protocol wilt, kan er een hard fork ontstaan. Hierbij gaan de groepen zich afsplitsen van de originele blockchain. Hierdoor ontstaan nieuwe varianten, zoals bij de Bitcoin gebeurde. Vanuit de Bitcoin is de Bitcoin Cash ontstaan, welke populair blijft onder veel investeerders. Echter hoef je niet altijd iets te doen bij een hard fork. Als jij jouw currency bij Bitvavo hebt staan, wordt alles voor jou geregeld. Je hebt echter meer zekerheid als je de munten in eigen beheer hebt staan.

Plaats een reactie